Kategoriler

Hatimoğulları: Şırnak'ta meşru olmayacak şekilde oylar kullanıldı

Görüntülere de yansıyan, 'taşımalı seçmen'e yönelik itirazlara karşın AKP'nin kazandığı ilan edilen Şırnak'ta DEM Parti binası önünde başlatılan oturma eylemi üçüncü gününde sürüyor.

Berivan Kutlu ve Hacı Saltan'ın DEM Parti eşbaşkan adayları olduğu seçimde, AKP adayı Mehmet Yarka'nın 6 bin 541 oy aldığı açıklanmıştı.

Bugün yapılan oturma eylemine DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, DEM Parti Şırnak Milletvekilleri Zeki İrmez, Nevroz Uysal Aslan, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda parti yöneticisi ile üyeleri katıldı.

'GAYRİMEŞRUDUR'

Açıklamada konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Şırnak’ta 31 Mart seçimleri adeta tarihi şöyle yazılacaktır. Şırnak halkının iradesini AKP iktidarı askeriyle polisiyle gasp etmiştir, bu seçimi çalmıştır, gayrimeşrudur. 31 Mart seçimlerinin belgesi tarihe Şırnak açısından böyle geçecektir” dedi.

'ÖMER KEÇECİGİL OKULUNDA 5 BİN 940 ASKER OY KULLANDI'

Şırnak'a çalışmalara geldikleri zaman askerin polisin baskısını gördüklerini anlatan Hatimoğulları, şunları söyledi:

“Doğrudan seçim çalışmalarına müdahalelerini gördük, ayrıca da partimizin raporlarında tam 32 merkezde bizlerin belediye kazandığı 32 merkeze asker ve polis kaydırdıklarını biliyoruz. Ama Şırnak’takinin benzerini görmedik. Şırnak’ı adeta açık hava karakol haline getirmiş bu iktidar. Şırnak’ta iki yurttaşın biri seçim günü asker ve polisten oluşuyordu.

Bakın elimdeki bir notu sizinle paylaşmak isterim. Tümgeneral Ömer Keçecigil İlköğretimde sadece ve sadece askerler oy kullanmış. 5 bin 940 seçmen. 5 bin 940 erkek. Aileleri burada değil, herhangi bir konutta ikamet etmiyorlar. Ama bunlar sadece bir okulda oy kullanmışlar ve o okuldan AKP’yi çıkarmışlar. Zaten Şırnak’tan aslında bütün seçimlerin antidemokratik uygulamasının resmen tescilini yapan Şırnaklı abimiz, ‘konuş sen nereden geldin’ dediğin zaman aslında bu seçimin fotoğrafını çizmiştir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
4 Kez Görüntülendi.
Bakan yardımcısı Mehmet Aktaş Cizre’de
ŞIRNAK
570 Kez Görüntülendi.
Çoban Cinayeti ile ilgili 2 tutuklama
ŞIRNAK
291 Kez Görüntülendi.
AK Parti ilçe başkanı trafik kazasında yaralandı
ŞIRNAK
171 Kez Görüntülendi.
Özel İdare işçi alımı endişe veriyor: ihtiyaç ilçelerde alım merkezden
ŞIRNAK
247 Kez Görüntülendi.
İl özel idareden 45 personel alımı yapılacak
BÖLGESEL
324 Kez Görüntülendi.
Magandalara yapmayın dedi öldürüldü
ŞIRNAK
279 Kez Görüntülendi.
Şırnak toz taşınımı etkili oldu
ŞIRNAK
792 Kez Görüntülendi.
İdil’de Feci olay dağda bıçaklanarak öldürüldü
ŞIRNAK
158 Kez Görüntülendi.
Midyat’tan İdil’e Tehdit: Kanalizasyon Suyu Cehennem Deresi’ne Yaklaştı
BÖLGESEL
106 Kez Görüntülendi.
Kuyuya düşen inek kurtarıldı