Kategoriler

Financial Times iddiası: Memurların maaşı dondurulabillir

İngiltere'nin önde gelen kuruluşlarından Financial Times gazetesi, Türkiye hakkında bir analiz yazısı yayımladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe açığını kapatmak için sözde bir “Kamuda Tasarruf Genelgesi” açıklamış, fakat kemer sıkan sadece halk olmuş, devletin ve devlet görevlilerinin lüks harcamaları devam etmişti. Gözünü vergilere diken Şimşek, faturayı halka kesmeye devam etmişti. Şimdi de memurlar gündeme gelebilir.

Son zamanlarda Türkiye’ye yönelik analizleri ile gündeme gelen Financial Times, memur maaşlarının dondurulabileceğine dair iddialarda bulundu. Analizde Türkiye'nin bütçe açığını azaltmak amacıyla memur maaşlarına müdahale etmesinin konuşulduğu öne sürüldü.

"Memur maaşları dondurulabilir"

Analizi değerlendiren Sözcü gazetesi yazarı Nedim Türkmen, İtalya, İspanya, İngiltere, Yunanistan ve İrlanda gibi ülkelerin de geçmişte benzer bir duruma gitmişti.

Financial Times, Türkiye'deki kamu sektöründe uygulanan tasarruf tedbirlerine dikkat çekiyor. Artan bütçe açığı ve ekonomik sıkıntılar, kamu harcamalarında tasarruf önlemlerinin alınmasını zorunlu kılıyor. Gazeteye göre, bu tedbirler arasında memur maaşlarının dondurulması da bulunabilir.

Bu gelişmeler, memur maaşlarıyla ilgili önemli değişikliklerin gündeme gelmesine ve ekonomik politikaların yeniden değerlendirilmesine yol açabilir. Geçen yıl temmuz ayında memurlara yapılan seyyanen zam, bu yıl enflasyonun 5,42 puan altında kaldı, bu da memurların ekonomik olarak zorlanmasına neden oldu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerine göre, önümüzdeki ocak ayında memur maaş zammının enflasyonun en az 4 puan altında kalacağı öngörülüyor. Bu durum, memurların alım gücünde önemli bir düşüş yaşanabileceğine işaret ediyor.

İddialara ilişkin hükümetten açıklama gelmedi

Financial Times’ın bu iddiaları sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Memurlar ve kamu çalışanları, maaşlarının dondurulması ihtimaline karşı tepkilerini dile getirdiler. Bazı ekonomistler ise bütçe açığının kapatılması için bu tür önlemlerin alınmasının kaçınılmaz olabileceğini savunuyor. Sosyal medyada, memurların yaşadığı ekonomik zorluklar ve hükümetin bu durumu nasıl ele alacağına dair çeşitli görüşler paylaşıldı.

Hükümet çevresinden bu iddialara karşın henüz bir açıklama yapılmadı

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
8 Kez Görüntülendi.
Vali Akkoyun’dan ziyaretçilere samimi karşılama
ŞIRNAK
27 Kez Görüntülendi.
Bakan yardımcısı Mehmet Aktaş Cizre’de
ŞIRNAK
586 Kez Görüntülendi.
Çoban Cinayeti ile ilgili 2 tutuklama
ŞIRNAK
295 Kez Görüntülendi.
AK Parti ilçe başkanı trafik kazasında yaralandı
ŞIRNAK
173 Kez Görüntülendi.
Özel İdare işçi alımı endişe veriyor: ihtiyaç ilçelerde alım merkezden
ŞIRNAK
253 Kez Görüntülendi.
İl özel idareden 45 personel alımı yapılacak
BÖLGESEL
330 Kez Görüntülendi.
Magandalara yapmayın dedi öldürüldü
ŞIRNAK
283 Kez Görüntülendi.
Şırnak toz taşınımı etkili oldu
ŞIRNAK
795 Kez Görüntülendi.
İdil’de Feci olay dağda bıçaklanarak öldürüldü
ŞIRNAK
159 Kez Görüntülendi.
Midyat’tan İdil’e Tehdit: Kanalizasyon Suyu Cehennem Deresi’ne Yaklaştı