Dara Antik Kenti#039;nde karşılama ünitesi yapılacak

Dara Antik Kenti'nde karşılama ünitesi yapılacak

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut DemirtaşDara Antik Kenti'ni turizmde cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Vali Demirtaş, Dara Antik Kenti'nde incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, antik kentin önemine dikkati çekti.

Antik kentin dünya ve ülke açısından çok önemli bir yer olduğunu aktaran Demirtaş, antik kentte birtakım çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Alanda karşılama ünitesi yapılacağını kaydeden Demirtaş, çalışmanın Müze Müdürlüğü ile yapıldığını, hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğüne gönderildiğini bildirdi.

Proje onaylandıktan sonra en kısa sürede karşılama alanını bitirmeyi düşündüklerini aktaran Demirtaş, şöyle konuştu:

"Özellikle güneş enerjisinden istifade edeceğiz, aydınlatılması tamamen güneş enerjisi ile sağlayacağız. Amacımız, burayı cazibe merkezi haline getirmek ve yeni bir destinasyon merkezi oluşturmak. Karşılama ünitesi ile Dara Antik Kent daha düzenli olacak. Turistler de daha rahat edecek."

Yorumlar
user

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
29 Kez Görüntülendi.
Cizre’de bıçaklı kavga 2 yaralı
SAĞLIK
41 Kez Görüntülendi.
Sağlık Müdürü Sili görevine başladı
ŞIRNAK
148 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Tatar’dan Kaymakam Adıgüzel’e ziyaret
ŞIRNAK
156 Kez Görüntülendi.
Tandır Ekmeği satarak geçimini sağlıyor
SİYASET
89 Kez Görüntülendi.
PKK Fesih kararını duyurdu
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
205 Kez Görüntülendi.
Ğızale Bulut vefat etti
ŞIRNAK
160 Kez Görüntülendi.
İdil’de Avukatlara Mesleki gelişim eğitimi verildi
ŞIRNAK
550 Kez Görüntülendi.
İbrahim Dimen hayatını kaybetti
BÖLGESEL
70 Kez Görüntülendi.
Eruh Belediyesinden Bahçe ekimi yasağı
BÖLGESEL
67 Kez Görüntülendi.
Çilek Hasadı başladı