Kategoriler

Cizre'de 8 yıl önce işlenen cinayet aydınlandı

Cizre'de 8 yıl önce evinde bıçaklanmış halde ölü bulunan 36 yaşındaki Beşir Elçeoğlu cinayeti kurulan özel ekip tarafından aydınlatıldı. Elçeoğlu'nun o dönem yaşları küçük olan oğulları Berat (25) ve Ferhat Elçeoğlu (24) tarafından öldürülüp, olaya terör süsü verildiği ortaya çıktı. Ferhat Elçeoğlu'nun babasının annesini öldürdüğü yönünde kabus gördüğünü, bunun üzerine kalkıp uyuyan babasını kalbinden bıçakladığı öğrenildi. Elçeoğlu ifadesinde babasının annesine ve kardeşlerine sürekli şiddet uyguladığını ileri sürdü. Şırnak merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden Berat ve Ferhat Elçeoğlu kardeşler tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı. Sabah Gazetesi’nden Tolga Yanık’ın haberine göre; Şırnak'ta 21 Kasım 2016 tarihinde Cizre ilçesi Cudi Mahallesi Yokuşlu Sokakta olay meydana geldi. İhbar üzerine adrese giden polis, evdeki odanın arkasında Irak'a yolcu getirip, götürerek geçimini sağlayan 9 çocuk babası Beşir Elçeoğlu'nu kanlar içerisinde buldu. Sağlık ekipleri tarafından yapılan kontroller sonucu Elçeoğlu'nu hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu sırada evde olduğunu söyleyen eşi Medine Elçeoğlu ifadesinde, "Sabah oğlum B'yi okula gönderdim. Ardından ellerinde bıçak olan maskeli 3-4 şahıs girdi. Beni mutfağa götürdüler. Bir şahıs başımda beklerken diğerleri de eşime saldırdı. Ben bu esnada korkudan bayılmışım. Yaklaşık 2.5 saat sonra kendime geldiğimde hemen polisi aradım" dedi.

Yapılan çalışmalar neticesinde polis, Almanya'da yaşayan cinayetin bir numaralı şüphelisi Ferhat Elçeoğlu'nun Türkiye'ye geldiğini belirledi. Bunun üzerine operasyon için harekete geçildi. 10 Ağustos'ta Şırnak'ın İdil ve Cizre ilçeleri ile Konya ve İstanbul'da yapılan eşzamanlı düzenlenen operasyonda aralarında Beşir Elçeoğlu'nun eşi Medine ile çocuklarının da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Şırnak'a getirilen şüphelilerden Ferhat Elçeoğlu'nun olay gecesi babasının annesinin öldürdüğü yönünde kabus gördüğü, bunun üzerine kalkıp uyuyan babasını kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü öğrenildi.

Aralarında plan yapan aile üyelerinin o dönem Hendek Operasyonlarını da fırsat bilerek cinayete terör süsü verdikleri belirtildi. Ferhat Elçeoğlu'nun ifadesinde babasının annesine ve kardeşlerine sürekli şiddet uyguladığını ileri sürdü. Medine Elçeoğlu'nun da eşinden sürekli olarak şiddet gördüğünü, çocuklarını ve kendisine zarar vermekle tehdit ettiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Berat ve Ferhat Elçeoğlu kardeşler tutuklanırken, 2'si adli kontrol olmak üzere 12 şüpheli de serbest bırakıldı. Kaynak:Sabah Gazetesi

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
64 Kez Görüntülendi.
Şehzade Demir'den Cizre'ye ziyaret
SİYASET
58 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi değişti
ŞIRNAK
68 Kez Görüntülendi.
Özen Köyünün su sorunu çözülüyor
SAĞLIK
112 Kez Görüntülendi.
Tıp Dünyasında Batmanlı Doktorun başarıları konuşuluyor
SPOR
37 Kez Görüntülendi.
Şırnak Petrolspor rakibini yendi
ŞIRNAK
117 Kez Görüntülendi.
Kazada 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
199 Kez Görüntülendi.
Tahir Güven davasında karar çıktı
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Akrabalar sokakta çatıştı 1 ölü 3 yaralı
EKONOMİ
68 Kez Görüntülendi.
Pekmez yapımına başlandı
SİYASET
105 Kez Görüntülendi.
Şırnak İYİ Partiden istifa