Kategoriler

İdil'lilerin acı günü: H. Şükrü Demir vefat etti

Demir Ailesinin önemli şahsiyetlerinden H. Şükrü Demir sevenlerini üzerek hayatını kaybederek aramızdan ayrılması derin bir üzüntüye vesile oldu.

Acı haber dün gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi.
H. Şükrü Demir evinde bulunduğu sırada gece geç saatlerde aniden rahatsızlandığı belirtildi. Rahatsızlanması üzerine eve gelen sağlık ekiplerinin Demir'e evinde yaptığı ilk müdehallenin ardında İdil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdehallere rağmen Şükrü Demir kurtarılmayarak hayata veda ettiği belirtildi. Demir'in cenazesi ikindi namazına  mütakiben Şeğ Hesen mezarlığında düzenlenecek cenaze törenin ardında toprağa verileceği açıklandı. 
İdil'liler önemli bir değerini kaybetti
Ömerka Aşiretinin kanaat önderlerinden merhum H. Ekrem Demir'in oğlu H. Şükrü Demir, İdil'in sosyal hayatında önemli bir yere sahipti. Mütevazi kişiliği sayesinde insanlarla rahat iletişim kurabilen, insanları dinleyebilen Demir, toplumda sevilen ve sayılan önemli bir şahsiyet olarak yer aldı. Toplumsal gelişmelere ve olaylara duyarlı olan H. Şükrü Demir Siyaset alanında İdil'e hizmetlerde bulunurken, İdil'in kanaat önderleri ile birlikte barış girişimlerinde bulunarak husümetli aileri barıştırarak toplumsal huzura katkı sunarak yürütülen çalışmalarda yer aldığı kaydedildi. 
İdil'e yerleşen İlk ailelerden olan, Hedil nufüsüna kayıtlı, Demir ailesinin önemli şahsiyetlerinden olan H. Şükrü Demir, kardeşleri Hasan, Nuri, Vasfi, Reşit Demir  birinci derece akrabaları ile birlikte İdil'in sosyal hayatına, toplumsal değerlerine çabuk uyum sağlarken İlçenin Ekonomi ve Sosyal gelişmesine destek sağlamaları ile dikat çekti. 
Yaşadığı süre içerisinde Ticaretle uğraşan Demir son zamanlarını ailesi ile birlikte geçirirken sosyal hayatına mütevazi olarak devam ediyordu. Dün akşam evinde dinlendiği sırada rahatsızlanan H. Şükrü Demir vefat ederek aramızdan ayrıldı. Demir'in vefatı İdil'de derin bir üzüntüye neden oldu.

--------

 Taziye Mesajı

-----------

Aşiretimizin Kanaat önderi ve değerli amcamız H. Şükrü Demir'in vefatinı derin bir üzüntü içinde yaşıyoruz. Vefatından dolayı Demir ailesine baş sağlığı, Allah'tan kendilerine sabır dilerim. 

SAKA AİLESİ

H. Zeki, Fikret, Lokman Saka kardeşler

Yorumlar

Halil sayaca 1 Ay Önce

Allah rahmet etsin mekanı cennet oldun

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
78 Kez Görüntülendi.
Şehzade Demir'den Cizre'ye ziyaret
SİYASET
67 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi değişti
ŞIRNAK
76 Kez Görüntülendi.
Özen Köyünün su sorunu çözülüyor
SAĞLIK
120 Kez Görüntülendi.
Tıp Dünyasında Batmanlı Doktorun başarıları konuşuluyor
SPOR
40 Kez Görüntülendi.
Şırnak Petrolspor rakibini yendi
ŞIRNAK
120 Kez Görüntülendi.
Kazada 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
202 Kez Görüntülendi.
Tahir Güven davasında karar çıktı
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Akrabalar sokakta çatıştı 1 ölü 3 yaralı
EKONOMİ
68 Kez Görüntülendi.
Pekmez yapımına başlandı
SİYASET
105 Kez Görüntülendi.
Şırnak İYİ Partiden istifa