Dünyanın en meşhur karpuzu unvanına sahip olan Diyarbakır karpuzunda hasat başladı. Ergani ilçesinin kırsal Yolköprü Mahallesi’nde hasadı yapılan karpuzlar tırlara yüklenip batı illeri ve birçok ülkeye gönderiliyor.
Diyarbakır Valiliğince düzenlenen karpuz hasadı etkinliğine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kamu kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı. Hasat etkinliğinde kestiği bir karpuzu inceleyen Vali Su, daha sonra üreticilerle bir araya geldi.
Arazide gazetecilere açıklamalarda bulunan Su, Diyarbakır’ın hububat, arpa, pamukta önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Kentin her sektörde önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Vali Su, "Tarım sektöründe de ciddi bir potansiyele sahip. Hububat, arpa, pamuk ekimi gibi konularda önemli bir potansiyele sahibiz. Aynı zamanda ceviz, üzüm, fıstık gibi ürünlere sahibiz. Bugün hasadını gerçekleştireceğimiz karpuz yetiştiriciliğinde de önemli bir potansiyelde yer alıyoruz. Dünyada karpuz önemli tarım ürünü. Dünyada üretimde 1’inci sırada Çin yer alıyor. Ülkemiz olarak Diyarbakır ise 2’nci sıradadır. Ülkemizin Akdeniz, Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde karpuz yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlimiz ise bölgemizde en çok üretimi yapan şehir konumunda” dedi.