Kategoriler

Surp Giragos kilisesinde Müzik dinletisi

DİYARBAKIR'da 646 yıllık Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde ziyaretçilere müzik dinletisi verildi, dünya klasiklerinden parçalar çalındı.

Kocaeli'nden gelen Reduo grubunun keman sanatçısı Seda Gülşen Kınış ile gitarist Umut Volkan Yılmaz, merkez Sur ilçesindeki 646 yıllık Surp Giragos Ermeni Kilisesi'nde ziyaretçilere müzik dinletisi verdi. Yaklaşık 45 dakika süren dinletide dünya klasiklerinden parçalar çalındı. Gitarist Umut Volkan Yılmaz, daha önce Mardin'de Protestan Kilisesi'nde de dinleti verdiklerini belirterek, "Kocaeli'nden geliyoruz. Grubumuz, 2023'ün ikinci yarısında kuruldu. Birçok şehirde konser verdik. Son olarak Mardin Protestan Kilisesi'nde çaldık. Bugün de bu tarihi mekanda, Surp Giragos Kilisesi'nde çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Seyircinin katılımı bizi çok mutlu etti. Böylesi tarihi bir atmosferde çaldığımız müziklerin seyirciyle buluşması bizim için de ayrıca bir keyifti. Bu kiliseyi açıkçası tesadüfen ziyaret ettik. Çok beğendik, 'Mutlaka burada bir şeyler yapmalıyız' dedik. Bizim programımızın buraya çok yakışacağını düşündük. Fikir buradan çıktı" dedi.

Keman sanatçısı Seda Gülşen Kınış ise kilisenin tarihi yapısından çok etkilendiğini belirterek, "Biz buraya ziyaret amaçlı gelmiştik. Buraya girer girmez atmosferinden, tarihi yapısından, dokusundan etkilendik. Çaldığımız müziklerin de burada insanlara da çok güzel geleceğini, onları da etkileyeceğini düşündük. Çok da güzel oldu" diye konuştu.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
SPOR
25 Kez Görüntülendi.
İdil Cumhuriyet ortaokulu Hentbol kızlar takımı bölge Şampiyonu oldu
ŞIRNAK
229 Kez Görüntülendi.
Şırnak’ın Erbilkızanı tescilendi
SPOR
340 Kez Görüntülendi.
Galatasaray Eski Futbolcular Cizre’de gençlerle buluşacak
ŞIRNAK
137 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Başkanı Güler'e hapis cezası
ŞIRNAK
90 Kez Görüntülendi.
Karalar 112 kazaya müdehlle etti
ŞIRNAK
98 Kez Görüntülendi.
İdil kaymakamlığı İŞKUR UYP Kapsamında 150 işçi alacak
SPOR
85 Kez Görüntülendi.
Avrupa Şampiyonu Harun Algül Şırnak’ta coşkuyla karşılandı
ŞIRNAK
91 Kez Görüntülendi.
Çarşema Sor coşkuyla kutlandı
ŞIRNAK
123 Kez Görüntülendi.
Engeli çiftin çay satarak ev alma hayali
BÖLGESEL
147 Kez Görüntülendi.
Şifalı yılan otu toplamak için tehlikeli iniş