Kategoriler

Ordu köyü yanlışlıkla bombaladı onlarca ölü var

Nijerya Hava Kuvvetleri'nin (NAF), Kaduna eyaletine bağlı bir köyü yanlışlıkla bombalaması sonucu 85 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. 

Nijerya Ulusal Acil Yönetim Ajansından (NEMA) yapılan açıklamada, 3 Aralık'ta akşam saatlerinde Kaduna eyaletine bağlı Tudun Biri köyünde köylülerin Mevlid kutlaması için toplandığı sırada NAF'a ait bir hava aracının köyü bombaladığı hatırlatıldı. 

Açıklamada, "Kuzeybatı Bölge Ofisi, yerel yetkililerden şu ana kadar 85 cesedin gömüldüğünü ve arama çalışmalarının halen devam ettiğini öğrendi." ifadesi kullanıldı. 

Tudun Biri köyü yetkililerden Mallam Jamalu, hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu kaydederek, olayda 50'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.  Jamalu, yaralıların çoğunun durumunun kritik olduğunu belirterek, ölü sayısının artmasından endişe duyulduğunu dile getirdi. 

Ordu sessizliğe büründü

Ordu, daha önce, bölgede böyle bir olayı yaşandığını reddederken, şu anda olaya ilişkin bir yorumda bulunmuyor. 

Kaduna Valisi Uba Sani, köyün bombalanmasının "şok edici" olduğunu, olaya ilişkin derhal soruşturulma açılmasını istedi.  Kaduna Eyaleti İç Güvenlik ve İçişleri Komiseri Samuel Aruwan, NAF'ın eyalette teröristlere karşı rutin operasyon sırasında "yanlışlıkla" bombaladığını bildirmişti. 

Nijerya, son zamanlarda ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor. Ülkedeki güvenlik güçleri ise silahlı çeteler ve teröristlere karşı mücadele için zaman zaman operasyonlar düzenliyor. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
BÖLGESEL
76 Kez Görüntülendi.
Kuyuya düşen inek kurtarıldı
ŞIRNAK
93 Kez Görüntülendi.
Gabar petrolü çocukların tercihini değiştirdi
ŞIRNAK
420 Kez Görüntülendi.
İdil Belediyesi’nde 1 Yıl: Altyapıdan Sosyal Projelere Büyük Dönüşüm
ŞIRNAK
198 Kez Görüntülendi.
Cizre’de Kutlu Doğum coşkusu
ŞIRNAK
284 Kez Görüntülendi.
ÖMERKA Derneği İdil’de beşinci şubesini açıyor
ŞIRNAK
181 Kez Görüntülendi.
Vaad olarak kaldı; İdil Havaalanı yolu hala tek şerit
ŞIRNAK
133 Kez Görüntülendi.
Terminal yetersiz kalıyor; Şırnak’lılar yeni terminal istiyor
ŞIRNAK
257 Kez Görüntülendi.
‘Yan Bakma’ olayında bıçaklı saldırı : 1 ölü
ŞIRNAK
83 Kez Görüntülendi.
Nusaybin’de STK’ler şiddet olaylarına karşı tepkilerini gösterdi
EKONOMİ
114 Kez Görüntülendi.
Köylü pazarında organik ürünler zamanı