Kategoriler

Dengbej evi ziyaretçilere açıldı

Şırnakın Cizre ilçesinin Dağkapı Mahallesinde bulunan Tarihi Mehmet Ağa Kasrı(Dengbej Evi) restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından yerli ve yabancı turistler için ziyarete açıldı.

Cizre’ye gelen yerli ve yabancı Turistler Tarihi Mehmet Ağa Kasrı’na (Dengbej Evi) uğramadan ilçeden ayrılmıyorlar. Tarihi ve Turistik Mekânları ile bölgenin cazibe merkezi haline gelen Cizre, yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekmeye ve ziyaret edilen yerlerin başında gelmeye başladı.

Her hafta farklı bir ziyaretçi gurubunun geldiği Cizre’de turistlerin en fazla uğradığı yer Dengbej Evi oluyor.Turistlerin tarihi mekana girmesi ile birlikte dengbejlerin kendilerine has üslubu seslendirdiği şarkı ve ezgiler yankılanmaya başlıyor. Dengbejler hem şarkılarını seslendiriyor hem de ilçenin geçmişi ve tarihi ile ilgili ziyaretçileri bilgilendiriyorlar.
Cizre başta olmak üzere bölge genelinde bulunan Dengbejlerin amacı dengbejlik geleneğinin yaşatarak bölgenin kültürünü, örfünü adetini, inançlarını dengbejlik üzerinden dillendirerek gelecek nesillere aktarmaya çalışıyor.

Cizreli Dengbejlerin yanı sıra Dengbej Evinde ziyaretçileri karşılayan diğer bir sima ise renkli giyim ve kuşamı ile Cizrelilerin tabiri ile “Aziz Amca” karşılıyor.Kendine has renkli giyim ve kuşamı,elinde taşıdığı muhteşem tesbihi ve yöreye has oynadığı oyunlar ziyaretçileri mest ediyor.
Cizre’ye gelen yerli ve yabancı turistler bu aktiviteleri tüm renkliliği ile yaşamak için Mehmet Ağa Kasrı’nı (Dengbej Evi) ziyaret edebilirler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
86 Kez Görüntülendi.
Abdullah Fındık Mazbatasını aldı
ŞIRNAK
117 Kez Görüntülendi.
Elektrik Panolları tehlikeli olmaya devam ediyor
SİYASET
69 Kez Görüntülendi.
Özel'in Güneydoğu detayları belli oldu
ŞIRNAK
101 Kez Görüntülendi.
TPAO 38 Personel alımı yapacak
ŞIRNAK
197 Kez Görüntülendi.
Abdulhelim Sevinç vefat etti
ŞIRNAK
196 Kez Görüntülendi.
Vali Ekici Cizre'de 75 yataklı hastane inşaatında incelemede bulundu
ŞIRNAK
1039 Kez Görüntülendi.
Cizre Belediye Eş Başkanı gözaltına alındı
ŞIRNAK
613 Kez Görüntülendi.
400 yılık Süryani Çarşısı yenilendi
ŞIRNAK
527 Kez Görüntülendi.
Şırnak'ta 1 Genç vurulmuş halde bulundu
SİYASET
186 Kez Görüntülendi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Şırnak'a geliyor