Kategoriler

Türkiye'nin her yerinde sipariş yağıyor

Çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan hoşgörü kenti Mardin'de bir asrı aşkın süredir bıçakla çekilen eti kebaba dönüştüren Kebapçı Rıdo'nun damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet kentin sınırlarını aşmış durumda.

123 yıldır bıçakla çekilen eti kebaba dönüştüren Mardin'in lezzet durağı Kebapçı Rıdo, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu Türkiye'nin birçok kentinden sipariş alıyor.

Çok sayıda medeniyetin izlerini taşıyan hoşgörü kenti Mardin'de bir asrı aşkın süredir bıçakla çekilen eti kebaba dönüştüren Kebapçı Rıdo'nun damaklarda bıraktığı eşsiz lezzet kentin sınırlarını aşmış durumda.

"NAMI HERKES TARAFINDAN DUYULDU"

Kebapçı Rıdo'nun başında bulunan 3. kuşaktan Tarkan Örük, dedesinin babasına, babasının da kendisine öğrettiği şekilde kebap yapmaya devam ettiklerini söyledi. Örük, Türkiye'nin her yerinden müşterileri bulunduğunu, kente gelen yabancı turistlerin de Kebapçı Rıdo'ya çok ilgi gösterdiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Dedem buraya ilk çırak olarak girdi. Zamanla ustasıyla ortak oldu. Daha sonra buranın sahibi oldu. O zaman kıyma makinesi yoktu. Etleri parça parça milletin önünde keser, bıçakla çeker, öyle pişirirdi. Zamanla ünü yayıldı. Kendi namını kendi yaptı. Onun çok müşterisi vardı. Kebabın olduğu Halep'ten gelir, onun yanında yemek yerlerdi. Mardin'e gelen yabancı misafirler de buraya uğruyorlardı. Böylece namı herkes tarafından duyuldu."

"BİR ASIRDIR KEBAP YAPIYORUZ"

Tarkan Örük, dedesinin aldığı etlerin benzerinden aldıklarını ve onun yöntemlerini kullandıklarını belirterek, "Doğal yetişmiş hayvanların etlerinden kullanıyoruz. Bıçakla çekiyoruz. Dedemizden öğrendiğimizin aynısını yapıyoruz. Onun kadar olmasa da o lezzeti tutturmaya, onun yolundan gitmeye çalışıyoruz. Biz bu kebabı İstanbul'a, Ankara'ya bile gönderiyoruz. Gelen turistler de çok beğeniyor. Kebap yedikten sonra teşekkür ediyorlar. Bir asırdır kebap yapıyoruz. Torunları olarak bunu sürdürüyoruz. Gideceği yere kadar Allah'ın izniyle götüreceğiz." şeklinde konuştu.

"MARDİN'DE KEBAP YEMEK İSTEYEN RIDO'YA GELİYOR"

Kebapçı Rıdo'nun müdavimlerinden Mehmet Bora, buradaki kebabı çok sevdiklerini ifade ederek, bu kebabı yemek için başka bir ilçeden geldiklerini anlattı. Bora, "Bu kebabı çok beğeniyoruz. Kebap için özellikle buraya geldik. Kebabı çok lezzetli, meşhur... Mardin'de kebap yemek isteyen Rıdo'ya geliyor. Başka yerlerde de var ama damak tadı farklı. Biz çok beğeniyoruz." diye konuştu.

Bora, böyle bir markanın Mardin'den çıkmasının da kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

"30 YILDAN BERİ BABAMLA BURAYA GELİYORUM"

Uzun yol şoförü Ahmet Turan da geleneksel yöntemlerle yapılan kebabın tadının bir başka olduğunu belirterek, Kebapçı Rıdo'da etin çok iyi olduğunu, lezzetin de Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmadığını söyledi. Turan, "Buranın kebabı çok lezzetli. 30 yıldan beri babamla buraya geliyorum. Uzun yol şoförüyüm. Türkiye'nin her tarafını gezdim. Buranın kebabı gibisini görmedim." dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
EKONOMİ
20 Kez Görüntülendi.
İdil'de petrol depolama tesisi kuruluyor
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
Kayıp genç Dicle nehrinde aranıyor
ŞIRNAK
144 Kez Görüntülendi.
Şeğ Said'in mezar yerinin açıklaması için soru önergesi
ŞIRNAK
163 Kez Görüntülendi.
Şırnak Üniversitesinde 2 Prof. 9 Doç. Öğretim üyeleri Unvan aldı
SİYASET
421 Kez Görüntülendi.
Süryani aileler geri dönüş için müracata bulundular
EKONOMİ
210 Kez Görüntülendi.
Başkan Geliş Bakan Polat'la yeni Sınır kapısını görüştü
ŞIRNAK
745 Kez Görüntülendi.
Evden ayrılan Genç'ten haber alınamıyor
SİYASET
833 Kez Görüntülendi.
MHP İlçe Başkanlığından açıklama
NEVZETİN KAHVESİNDE GÜNDEM
330 Kez Görüntülendi.
Süleyman Tatlı vefat etti
SPOR
71 Kez Görüntülendi.
Şırnak petrol Spor berabere kaldı