Kategoriler

Hırsızlar 330 Koyun çaldı

Van bölgesindeki yaylalarda 3 ay kaldıktan sonra Mardin Nusaybin tarafına gitmek üzere 40 gün önce yola çıkarılan 2 bin 700 küçükbaş hayvan, Siirt merkez Aktaş köyü mevkisinde konakladı.

ÇOBAN UYUDU, HIRSIZLAR BOŞ DURMADI!

14 Kasım’da çobanların uyuduğunu fark eden hırsızlar, 330 küçükbaş hayvanı çaldı. Sürü sahibi Selahattin Taş, jandarmaya bilgi verdi.

Siirt Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğini ziyaret eden Taş, burada birlik başkanı Ali İlbaş’la görüştü.

Taş, 4 aileye ait olan sürüden 330 küçükbaşın çalınmasının kendilerini mağdur ettiğini söyledi.

Olayın ardından jandarmaya ihbarda bulunduğunu belirten Taş, “Jandarma ekipleri, hırsızların bulunması için çalışıyor. Bir an önce koyunlarımızın bulunmasını istiyoruz.” Dedi.

İlbaş da yayladan dönen ve Batman’a kayıtlı olan küçükbaş hayvanların çalınmasının kabul edilemez olduğunu anlattı.

Jandarma ve diğer güvenlik güçlerinin konuyla yakından ilgilendiğini belirten İlbaş, “Bu ailelerimizi uzun zamandır tanıyorum. Hayvancılıkla geçimini sağlıyorlar. Emeklerinin bir gecede çalınmasına razı olamayız. İnşallah en kısa zamanda bu hayvanlar bulunacak ve sahibine teslim edilecek.” Diye konuştu.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
MAGAZİN
159 Kez Görüntülendi.
H.Fatım Bağatur vefat etti
ŞIRNAK
138 Kez Görüntülendi.
Yolcu Minibüsü Kamyonet çarpıştı :7 ölü 12 yaralı
SPOR
40 Kez Görüntülendi.
2.Güçlükonak Doğa,Kültür,Su Sporları festivali
ŞIRNAK
52 Kez Görüntülendi.
Galatasaray’ın efsaneleri Cizre’li gençlerle buluştu
SAĞLIK
113 Kez Görüntülendi.
Sağlık İl Müdürü neden istifa ettiğini açıkladı
ŞIRNAK
239 Kez Görüntülendi.
Eğitim- Bir-Sen idil şubesinde başkanlık görevi değişti
ŞIRNAK
87 Kez Görüntülendi.
İdil Spor Cizre Botan Spor’a mağlup oldu
ŞIRNAK
318 Kez Görüntülendi.
İdil’de Paskalya Bayramı çoşkuyla kutlandı
ŞIRNAK
671 Kez Görüntülendi.
Cizre DEM ilçe Başkanları değişti
ŞIRNAK
1458 Kez Görüntülendi.
Almanya’da işlenen cinayetten ilk görüntüler