Kategoriler

Diyarbakır Valisinden Narin Güran açıklaması

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin'in cansız bedeninin çuval içerisinde üzerinin taşla kapatılmış şekilde bulunduğunu açıkladı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu,, 21 Ağustos’tan bu yanan aranan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine ulaşılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu "Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur." dedi.

Vali Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ve İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile Valilikte düzenlenen basın toplantısında, merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde ailesiyle ikamet eden Narin Güran'ın 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olarak arandığını hatırlattı.

"Kayıp haberinin alınmasından itibaren İl Jandarma Komutanlığımızın koordinasyonunda başta jandarma, AFAD ve emniyet uzman personelimiz olmak üzere çok sayıda kamu görevlisi marifetiyle ve büyük bir gayretle arama faaliyetlerine bugüne kadar titizlikle devam edilmiştir." diyen Zorluoğlu, diğer taraftan da konunun adli boyutuyla ilgili çalışmaların Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütüldüğünü ifade etti.

Narin'in öldürülmesiyle ilgili detayları paylaşan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu şunları söyledi: 

"Kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde görünen şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette, sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

Suyun içerisinde konulmuş

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır"

Narin Güran'ın cansız bedenini bulan ekipler, olay yerinde incelemelerini tamamladıktan sonra detaylı otopsi için cenazeyi Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna kaldırdı.

Daha önce defalarca aramaların yapıldığı gölet kenarında çuval içinde ölü olarak bulunan Narin'in dün gece bölgeye atıldığı üzerinde duruluyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ŞIRNAK
64 Kez Görüntülendi.
Şehzade Demir'den Cizre'ye ziyaret
SİYASET
59 Kez Görüntülendi.
Şırnak Valisi değişti
ŞIRNAK
68 Kez Görüntülendi.
Özen Köyünün su sorunu çözülüyor
SAĞLIK
112 Kez Görüntülendi.
Tıp Dünyasında Batmanlı Doktorun başarıları konuşuluyor
SPOR
37 Kez Görüntülendi.
Şırnak Petrolspor rakibini yendi
ŞIRNAK
117 Kez Görüntülendi.
Kazada 4 kişi yaralandı
ŞIRNAK
199 Kez Görüntülendi.
Tahir Güven davasında karar çıktı
ŞIRNAK
183 Kez Görüntülendi.
Akrabalar sokakta çatıştı 1 ölü 3 yaralı
EKONOMİ
68 Kez Görüntülendi.
Pekmez yapımına başlandı
SİYASET
105 Kez Görüntülendi.
Şırnak İYİ Partiden istifa