Tadı ve aromasıyla ünlü Diyarbakır karpuzunun hasadı başladı. Çiftçi kazançtan ve hasattan memnun.
Kentte üreticiler her gün hasat ettikleri karpuzu pazara götürüp satıyor.
Karpuzu mevsimlik işçiler tarlada topluyor ve toplanan karpuz, tırlara yüklenerek 81 kente gönderiliyor.
Resul Ateş adlı işçi, Suruç’tan Diyarbakır’a geldiğini belirterek geçtiğimiz sene karpuzda hastalık olduğunu ancak bu sene olmadığıın söyledi.
Ateş bu seneki karpuzların lezzetli olduğunu kaydetti ve kilosunun 10-13 liradan aşağı olmayacağını bildirdi.
“Bu seneki karpuzlar çok iyi”
Hüseyin Çetin adlı işçi ise hasatta karşılaştıkları zorluklara ilişkin konuştu:
“30 işçi Suruç’tan geldik ve burada çalışıyoruz. Burada iş bittikten sonra Muş’a ve oradan da Elazığ’a gideceğiz.
İşimiz çok zor, ancak ne yapalım. Bu seneki karpuzlar çok iyi, hasat çok iyi, bu sene ayrıca karpuz hastalığı da yok.”
“Diyarbakır karpuzu şeker gibi”
Çınar ilçesine bağlı Kazıktepe köyünde yaklaşık 10 tır ürünü almak için bekliyor.
Karpuz ticareti yapan Levent Sönmez, “Ben Muş’tan bu karpuzlar için geldim. Diyarbakır’a kurban olurum. Diyarbakır karpuzu şeker gibi, Adana karpuzu ne ki! Herkes gelip buradan karpuz alsın. Buradakiler organiktir. Hepsi gübreli ve ilaçlı” dedi.
Çiftçi Mehmet Atik ise “Diyarbakır-Karacadağ karpuzlarının tadı çok iyidir. Karacadağ akşamları serin, gündüzleri ise sıcaktır. Karpuzun aroması çok iyi oluyor” dedi.
Haşim Özbek ise “Bu sene Adana karpuzunu dolu ve yağmur vurdu, o yüzden mahsulleri kötü oldu. Diyarbakır karpuzu bu sene iyi. Biz geçen sene zarar ettik ancak bu sene kar ediyoruz” ifadelerini kullandı