Kategoriler

Ak parti ilçe başkanı kim olacak ?

İdil siyasetinin lokomotifi Ak parti ile DEM partilerinin olduğu şüphesiz herkes tarafından biliniyor.Ak Parti ilçe Başkanı Murat Ay ilçe başkanlığından istifa edince, idil siyasetinde yeni bir süreç başlamış oldu. Bu süreçte yeni umutlar yeşerdi.İdil siyasetini dizyan etme fırsatı ortaya çıktığını belirten ifadeler yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. İlçenin kent konseyi kendi aday profilinin özeliklerini belirleyerek, taşıması gerekeni kriterleri açıklayarak şu ifadelerde bulundu: " İlçe başkanı olacak kişinin İlçe merkezinde ikamet etmiş olması gerekir, siyasi geçmişi ile birlikte halkla iletişimi güçlü olan biri  seçilmeli.Yalan atmayacak, vatandaşların taleplerini sigara kutusuna yazmayacak. İdil'in sosyal yaşamını,toplum yapısını iyi bilen birisi olması gerekir." diyerek prensiblerini açıkladılar. Bu prensiblere ne kadar dikkat edilir bilinmez ama ilçede oturan biri olsun kriteri tutuğu ifade edildi.

Adayların Profili

Adayların profilleri incelendiğinde üç adayın dışında sekiz aday yeni isimlerin olması dikkat çekiyor. Üç adayın eski siyasetçi olması, siyaset işi yapması diğer adaylara karşı işi biraz daha işi önde götürüyor. 8 aday ise siyate bismillah diyerek başlamış oldular. Adayların arasında eğitimli, siyasette deneyimli olması yapabilir noktasında üç adayı mevcut görünüyor. Ak Parti il teşkilatı kapalı kapılar ardında küçük kelimelerle gönlündeki adayı aramızda kalsın diyerek söylemesi davranışı, yarışa büyük bir heyecan getirdiği kaydedildi. Bu durum yarışı biraz daha kızıştırdığı, adaylara mavi boncuk dağıtması güzel bir etki yarattığı için adayların tamamı benim diyerek mutlu dolaşmaları dikkatlerden kaçmadığı görüldü.Halef İnan,Ferhan Çiçek adayların en renkli yüzleri oldu.Halef İnan çok idalı projelerle ilçe başkanlığına aday olduğunu en üst perde ifade ederken, Ferhan Çiçek kenarda yıllarca yürüttüğü  siyaseti içeriye taşımaya idialı olduğunu söyleyerek ilçenin sosyal yaşamına çok büyük katkılar sunacağını ifade etti. Diğer adayları gelişmeleri yakından takip ederek, hata yerine göre aday olduklarını gizleyerek sosyal yaşamlarına devam ediyorlar.

Peki hangi aday ilçe başkanlığına getirilecek

Ak Parti il başkanlığı yürütüğü çalışmalar neticesinde Ankara'ya, Ak Parti genel merkezine dört isim gönderileceği kaydedildi. Dört isim arasında bir kişinin ilçe başkanı seçileceği söylendi. Adayların arasında yüzde 51 şansına sahip bir aday mevcut. 2 aday'da yüzde 49 şansa sahip olduğu belirtildi. Saçları beyaz, 1.70 boyuna sahip aday kişi Ak Parti genel merkezinin bir onayını beklediği ifade edildi. Diğer iki adayın durumu saçları beyaz adayın durumuna bağlı beklemede kaldığı kaydedildi. Beyaz saçlı ilçe başkanı seçildiği taktirde siyasete çok önemli icraatların yapacağı belirtildi. İdil beşten büyüktür işlemine önem vereceği söylendi. Adayların üç gün içinde durumları belli olacağı ifade edildi. Adaylardan kimler Ankara'ya çağrılır. M.A, A.K, A.G,A.D...kulis haberlerine göre çağırılacak isimler olduğu ifade edildi.

Yorumlar